Waarmee je begint

Bepaal je startpunt vanuit de diagnose op basis van genen, gedrag en geluk

Eigenlijk is je startpunt vandaag. Het is namelijk het begin van de rest van je leven. Als je al de diagnose Alzheimer hebt, dan is het zeker van belang direct te starten. Werk voor jezelf een goed programma uit. Begin in je keuken en voorraadkasten. Daar kan heel veel uit weggedaan worden.

Wat weg kan: alle producten met toegevoegde suikers en geraffineerde producten (bloem). Vermijd producten uit de voedingsindustrie.

Aan de medische kant zijn er veel onderzoeken die gedaan kunnen worden. Daarover zeg ik alleen: overleg met je huisarts en specialist.

Gezondheid is het product van genen, gedrag en geluk. Op de eerste en de laatste heb je niet veel invloed. Maar gedrag is van jou en daar ben je honderd procent verantwoordelijk voor. Want wat je eet, of je sport, welke supplementen je neemt, of je veel stress hebt, goed slaapt, je brein stimuleert, het is voor het grootste deel gedrag. Dus je hebt er invloed op.

Schema

Maak voor jezelf een weekschema met activiteiten en rustmomenten. Geef alle aspecten uit het protocol een plek in je weekschema. Plan ook twee momenten waarin je een meerdaags menu met boodschappenlijst maakt.

Terug naar het gezond leven protocol.