Supplementen

Supplementen zijn supplementair, want in veel voedingsmiddelen zit tegenwoordig wat weinig.

Supplementen waaronder vitamines, mineralen en kruidenpreparaten spelen een belangrijke rol in het Bredesen protocol. Er is al voldoende bewijs dat een dagelijkse multivitamine helpt in het voorkomen van dementie. Alhoewel het voedingscentrum duidelijk stelt dat supplementen geen vervanging zijn voor een goede voeding, stelt datzelfde centrum dat de huidige voeding te weinig vitamines en vooral te weinig mineralen bevat. Supplementen zijn dan ook supplementair aan een gezonde voeding.

Vele planten en de preparaten daarvan zijn onderdeel van bekende traditionele geneeswijzen gericht op hersenfuncties. Maar we hoeven niet terug te vallen op uitgestorven volkeren om voorbeelden te vinden van geneesmiddelen die van planten zijn afgeleid. Aspirine bijvoorbeeld (Salix of wilg) en galantamine (Galanthus of sneeuwklokje).

Op de website van Apollo Health Company (waaraan Dale Bredesen is verbonden) staat een pagina over de diverse supplementen die door een bedrijf zijn samengesteld op basis van de adviezen van Dale Bredesen. Dat is best begrotelijk als je hiervoor kiest. Een eenvoudigere benadering is om te kiezen voor een brede multivitamine en die aan te vullen met een aantal kruidenpreparaten.

Terug naar het gezond leven protocol.